Topcon Europe Positioning BV

Business Intelligence Specialist - Capelle a/d IJssel

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 07-03-2018 Functiecategorie Logistiek: Inkoop & Supply Chai...
Standplaats Capelle a/d IJssel Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 37 Salaris -
Topcon Positioning Group met het hoofdkantoor in Livermore, Californië, USA, is op zoek naar een Business Intelligence Specialist ter versterking van ons Sales Operations team op het Europese hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel (vlakbij Rotterdam, Nederland).


Topcon Europe Positioning B.V. is één van de grootste en meest toonaangevende fabrikanten van positioneringssystemen in de wereld. Wij bieden een complete lijn van high-tech producten voor zowel landmeetkundige, bouw en architectonische toepassingen. Het focusgebied van Topcon Europe is Europa, Afrika, Midden-Oosten en Rusland.


De Business Intelligence Specialist is een spil voor de continuïteit van alle activiteiten binnen de verkoopafdeling. Daarnaast is de Business Intelligence Specialist een belangrijk aanspreekpunt voor andere afdelingen en onze dealers in de genoemde regio's.


Voor onze afdeling Sales Operations zijn we op zoek naar een


Business Intelligence Specialist
met uitstekende Excel vaardigheden (harde eis)


Je wordt betrokken bij de uitvoering van backoffice activiteiten tijdens het hele verkoopproces. Naast de veelzijdige verkoopondersteunende werkzaamheden, wordt er ook van je verwacht dat je het klantenbestand en de prijsstelling van overeenkomsten in het ERP-systeem bijhoudt. Je bent de spilfiguur tussen onze inkoop-, verkoop- en logistieke afdelingen, ten aanzien van contacten met klanten voor alle lopende zaken, terwijl je op hetzelfde moment prijsverschillen analyseert en verwerkt, maar ook de IC prijzen onderhoudt en aanpast.


Belangrijkste verantwoordelijkheden:
• wijzigen, toevoegen van registraties in ons archiveringssysteem;
• het up-to-date houden van stamgegevens (materiaal-, prijzen-, klant-, Master);
• opleveren van een wekelijks/(drie)maandelijkse rapportage / ad-hoc-rapporten;
• onderhouden Outlet / Re- en verkoop Catalogus;
• voorbereiden en onderhouden van Export control-licenties, ondersteuning documentatie;
• onderhoud van Salesforce klant-materiaal-Product grondgebied gegevens;
• zorgen dat we voldoen aan alle relevante (gezondheids-, veiligheids- en wettelijke) procedures, zoals gedefinieerd door ons Q.A. systeem;
• samenwerken met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf en te helpen met cross-functionele verkoopinitiatieven en eisen.


Opleiding, ervaring en voorwaarden:
• 1-2 jaar in een soortgelijke rol;
• mbo/hbo op relevante gebied;
• je bent woonachtig in Nederland;
• uitstekende Excel vaardigheden (harde eis; tijdens procedure wordt je hierop getest).


Vaardigheden:
Je bent zelfstandig, hebt probleemoplossende capaciteiten en levert en beheert resultaten. Ook kun je goed in teamverband werken en neemt verantwoording voor hetgeen je doet.
Omdat onze contacten vooral internationale klanten zijn, correspondeer je in het Engels. We verwachten dat je dit zowel mondeling als schriftelijk goed beheerst en dat jouw communicatievaardigheden op een uitstekend niveau zijn.
We zijn een Nederlandse vestiging, vandaar dat we graag willen dat je ook de Nederlandse taal beheerst.


Ben je stressbestendig, klantgericht, ga je voor detail & kwaliteit, heb je een flexibele werkinstelling en ben je bekend met logistiek / supply chain management in een industriële omgeving? Ben je ervaren met MS Outlook / Office en en bedreven in het maken van gedetailleerde analyses en rapportages, met behulp van Pivot Table etc. én heb je ook nog eens ervaring met SAP ECC- en een Salesforce DC omgeving, dan zijn we op zoek naar jou!

Wat Topcon jou te bieden heeft:

Topcon is een gezond bedrijf met een aangename en comfortabele werksfeer, waar collegialiteit van groot belang is. We hebben een werkweek van 37 uur, 25 vakantiedagen en kunnen een salaris bieden dat inherent aan jouw ervaring en opleiding is.


Als je jezelf in deze vacature herkent, nodigen wij je uit om te solliciteren, middels de “solliciteer” knop. We kijken uit naar jouw Engelstalige CV inclusief motivatie en referentie(s) voorzien van jouw salaris wens en mogelijke startdatum.


Trefwoorden:zelfstandig, teamplayer, flexibel, sociaal, geen 9-5 mentaliteit, eerlijk, nauwkeurig, leergierig, multi-tasker, creatief, probleemoplossend, coöperatief, initiatiefrijk, discreet, medelevend, verantwoordelijkheidsgevoel, resultaatgericht, klantvriendelijk, stressbestendig, georganiseerd.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Logistiek: Inkoop & Supply Chain
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Zelfstandig, flexibel, geen 9-5 mentaliteit, eerlijk, nauwkeurig, probleemoplossend, coöperatief, discreet, verantwoordelijkheidsgevoel, resultaatgericht, klantvriendelijk, stressbestendig, georganiseerd

Contactgegevens

Contactpersoon Karin Kolodziej

Vestigingsplaats

Solliciteer